FITXA BÀSICA:

 

Temps: 3 hores i 35 minuts

 

Desnivell: 535 metres de pujada i 535 metres de baixada.

 

Llargària: 11 quilòmetres 240 metres.

 

Dificultat: Mitja

 

Punts d’aigua: Al propi punt de partida ens podrem subministrar d’aigua al Refugi de Sant Romà de la Clusa. Durant el trajecte de pujada hi trobem les fonts Nova de Cabanelles (un xic desplaçada del nostre camí), la de les Cabanelles, ben visible i la de Cal Serra, de surgència intermitent. Durant la baixada hi trobem la Font de les Calamites.

 

Punts de referència: * Sant Romà de la Clusa * Faig Gros de Cabanelles * Font de les Cabanelles * Rec de Cabanelles * Collada de Sant Miquel * Cap de la Roca de la Clusa * Collada de Sant Miquel * Serrat Negre * Pla de la Clusa * Roca i Pla de Catllaràs * Collada del Pla de l’Orri * Pedró del Pla de l’Orri * Collada d’Ardericó * Collada Fonda * Grau de Pedrís * Font de les Calamites * Cal Tibat * Ras de Clarent * Rec de Clarent * Passant del bac del Molí * Sant Romà de la Clusa

 

Punt de partida: Sant Romà de la Clusa es accessible per pista forestal en estat acceptable, que presenta dues alternatives de comunicació. La primera des del propi poble de Vilada, a la carretera que comunica Berga amb Ripoll. I el segon trencall de la pista neix abans d’arribar al poble del Castell de l’Areny. La primera alternativa es més llarga i la segona, si be te menys trajecte de pista, presenta unes pujades més fortes. En l’actualitat es més aconsellable la segona opció.

SERRAT NEGRE I ROCA DE CATLLARÀS DES DE SANT ROMÀ DE LA CLUSA
SERRAT NEGRE - SERRAT CORRÓ - OLLA DE ST[...]
Documento Adobe Acrobat [430.4 KB]

ON DORMIR: