FITXA BÀSICA:

 

Temps: de 4 hores 25 minuts a 5 hores i 5 minuts per la pujada, segons l’itinerari escollit a la part alta, més poc menys de 3 hores per qualsevol baixada per algun dels itineraris més directes (itineraris 10 i 11 del present recull).

 

Desnivell: 1.129 metres de pujada i 134 de baixada pel trajecte Aiguadora – Casa Grossa – Rasos de Peguera, caldrà comptar el desnivell de baixada d’alguna de les alternatives més directes (itinerari 10 i 11 en sentit descendent), que representa 995 metres en sentit descendent.

 

Dificultat: Alta

 

Punts d’aigua: Hi ha una font a les proximitats de la cruïlla que duu a Casanova de les Fonts, al principi de l’excursió. A la casa Grossa hi ha un pou abandonat (no s’aconsella el seu ús) i també podem agafar aigua al riu d’ Aiguadora en el moment de creuar-lo.

 

Punts de referència: * Càmping d’Aigua d’Ora * Font de Casanova * mas de Sorribes * Bauma del Sallent * Casa Grossa * Torrent d’Aigua d’Ora * Bauma del Tec* la Costassa * Runes de l’església de Sant Martí de Canals * Torrentera de Canal * Pla del Confós * Pla de Cal Jardí * Collada de la Creu * Camí de Rulls * Bac Fred * Coma Bona * Refugi dels Rasos de Peguera * Font de Calders * Coll de la Creu del Cabrer.

 

Accés al punt de partida: Sortim caminant del propi càmping d’ Aiguadora. Per arribar-hi al càmping des de la Torre del baró davallarem fins a Sant Llorenç de Morunys i prendrem la carretera vers a Berga. Als 15 Km trobem a ma esquerra la desviació vers a Llinars, on trobarem el càmping de referència.

RASOS DE PEGUERA PER LA CASA GROSSA I SANT MARTI DE CATLLARI
RASOS DE PEGUERA PER LA CASA GROSSA I CA[...]
Documento Adobe Acrobat [559.0 KB]

ON DORMIR

 

LA TORRE DEL BARO

 

SANT LLORENÇ DE MORUNYS