FITXA BÀSICA

 

Cim principal: PIC DE L'AVIÓ. 2.831 m.


Dificultat: Quelcom Difícil. Diversos passos de IV * i nombrosos trams de III *.


Horari: 4 hores per la cresta. Comptar 2 hores d'aproximació i 1,30 hores pel descens. En resum, el total del periple són 7,30 hores.


Primera ascensió: sense dades


Material útil: 6 - 8 friends variats. Joc de tascons i bagues llargues. La cresta no té ràpels pel que no haurem de comptar amb cordinos d'abandonament per reemplaçar els existents.

Cartografia útil: * VALL DE BOÍ - PARC NACIONAL D'Aigüestortes i ESTANY DE SANT MAURICI. Editorial Alpina - escala 1:25.000.

 

Punt de partida: Deixarem el vehicle al PARKING DEL PAS DE LA MAINERA. Entrada a la zona perifèrica del Parc Nacional d'Aigüestortes - Sant Maurici. 2.120 metres.


Accés: Per una llarga pista de terra que accedeix per les abandonades pistes d’esquí de LLESSUI. Per arribar a aquestes passarem per SORT. Just al sortir del poble en direcció nord trobem la carretera secundària que neix cap a la dreta i passa pels pobles d'ALTRON, SORRE, BERNIU i al final LLESSUI. Continuem la carretera asfaltada cap a l'oest fins arribar a les instal·lacions. Creuem el riu per un pont iniciant l'ascens per la llarga pista en bon estat que ens porta al coll situat al sud del Montsent de Pallars, sense necessitat d'arribar al coll seguim la pista que flanqueja en horitzontal a mitja vessant est de la cadena del MONTSENT - MONTORROIO, fins trobar-nos amb el riu que marca l'inici de la vall que hem d'ascendir, és el riu de Mainera. Aparcament senyalitzat i ben condicionat. Cal comptar amb una hora llarga per al trajecte de la pista en cotxe. És accessible a turismes, si certs solcs fets per canalitzar l'aigua poden suposar un problema.

PIC DE L'AVIÓ - CRESTA DE L'AVIÓ
PIC DE L'AVIÓ - CRESTA DE L'AVIÓ.pdf
Documento Adobe Acrobat [277.5 KB]